Blog

Brownies se sladkými brambory (batáty), bez cukru a mouky

Když jsem nedávno tento recept dělala poprvé, mohla jsem se potom „užrat“. Mám ráda tohle hodně černé, trochu nahořklé mňam. Ještě lépe chutná další dny, krásně se uleží. Výborné je na to použít nějaký ten mix tvarohu s jogurtíkem a třeba malinami, každý podle svého. Jasně, šlehačka taky dobrá, ale té se jistě všichni snažíme vyhnout :). Je to tak do menší koláčové nebo podobně velké formy.

Co potřebujete:

  • 150 ml olivového oleje a taky něco na vymazání, já jsem použila pečící papír, v DMku mají i kulatý, takže pohoda. 
  • 175 g nahrubo nastrouhané sladké brambory (batáty)
  • 100 g stevie (nebo použijte podle sebe své alternativní sladidlo)
  • 50 g kakao (můžete použít i nepražené nebo kdo nemá rád tolik tmavé, tak 30 g)
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 50 g mletých mandlí
  • 2 vejce
  • 20 g vlašských ořechů

Troubu si nahřejte na 180 stupňů, do misky vyklepněte obě vejce a vyšlehejte spolu s „cukrem“ a lžící teplé vody do pěny. Smíchejte se všemi ostatními přísadami. Pečte zhruba 20 minut, ale každý podle své trouby a zkušeností.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *