Lenka Hrdličková – celostní přístup k člověku

Balance Weekend Restart 13.-15.5.2022

Po dlouhém čase příprav tu před námi najednou stál pátek 13. května 2022 a začal Balance Weekend 2022 s podtitulem Restart. Pečlivě pilujeme náš koncept zážitkových víkendů pro ženy, aby odrážel naši představu o společném sdílení, odreagování se, povídání, pohybu a smíchu. Hřeje nás u srdce a jsme vděčné, když v neděli odjíždí všechny účastnice nadšené a spokojené. 

Ani toto datum, pátek 13., které tento rok najdeme v kalendáři pouze jednou, nás neodradilo. Navíc jsme zjistili, že toto výjimečné datum, a celý víkend před rudým úplňkem, patří ženám bohyním, což bylo úplně magické spojení.

Sešly jsme se na krásném místě, usedlosti a kozí farmě v Lozicích u Chrudimi. Ta v sobě spojuje kouzlo starých časů a dnešní komfort, citlivě zrekonstruovaná s novým originálním zařízením z masivu a rodinnou komunitní atmosférou. Krásné prostory starého gruntu nás pohltily a zakrátko jsme se tu cítily jako doma. Navíc nám excelentně paní kuchařka vařila po celou dobu vegetariánskou kuchyni, kde využívala i sýry z farmy a domácí, v peci pečený, chléb. Stály jsme po hlavním jídle frontu na přidání jako ve školce.

Kdo chtěl, mohl si vyzkoušet s paní majitelkou dojení koz. Zajímavá byla i exkurze do sýrárny a ochutnávka mléka, které překvapilo tím, že nebylo vůbec cítit. Sýry jsme si nakoupily a byly výborné.

V prosvětleném sále s dřevěnou podlahou nás celý víkend cvičebními lekcemi svým jemným, ženským a laskavým vedením provázela úžasná a originální Šárka Binarová. V pátek Port de Bras “Probuzení něhy”, v sobotu “Cvičení s overbally” a “Bioenergetické cviky”, při kterých jsme se opravdu odreagovaly, nasmály a vyřádily. 

Po oba dva dny ráno jsme pod Šárčiným vedením splývaly s přírodou, protahovaly, prodýchávaly. Také jsme zjistily, jakou bezvadnou chuť mají pampelišky a jiná divoká zeleň :).

V sobotu po kávičce u holek v „kavárně“, procházce, či opalovačce, jsme chvilku mírně zvážněly. Přišla na řadu moje přednáška – “Zbavte svou lymfu stresu”, kde jsem děvčatům předvedla reflexní metodu na domácí odlymfování otoků. Ve stínu stromu jsme si názorně ukazovaly, povídaly a u toho chrupaly domácí špaldové slané tyčinky.

Při páteční meditaci pod mým vedením na téma “Očista a balance mysli” jsme za zvuků bubínku štěstí meditovaly, relaxovaly a prováděly očistu. Pro mnohé z nás to byl jeden ze silných okamžiků. Sobotní večer patřil ohýnku, bubnování a zpěvu.

Ani jsme se nenadály a byla neděle. Dopoledne jsme zakončily uvolňovacím cvičením, kde jsme se střídaly se Šárkou. Každá z děvčat si vybrala svoji osobní svíčku z mé dílny a po obědě šmytec konec. Ani se nám nechtělo, ale co naplat, jednou to skončit muselo.

Byl to krásný čas plný nových zážitků, sdílení, pohybu, smíchu i pláče, zpěvu, nových přátelství a osobního RESTARTU. 

Děkuji všem děvčatům, co jely s námi, že nám daly důvěru je provázet…